Prisene på brukte Obos-boliger steg med 2,2 prosent fra september til oktober. Den gjennomsnittlige kvadratprisen økte til 37.391 kroner fra 36.596 kroner i september.

Tror på fortsatt vekst
Obos-prisene er 12,7 prosent høyere enn i oktober 2010.

- Denne måneden har vi igjen opplevd en prisoppgang. Vi ser altså at nedgangen vi opplevde i forrige måned bare er en korrigering av den store oppgangen vi har hatt i år. Nordmenn har ikke latt seg skremme av uroen i Europa, og med boligmangelen ser vi ingen grunn til at prisene ikke skal fortsette å øke, sier informasjonssjef i Obos Åge Pettersen.

Ønsker flere boliger
I oktober ble det foretatt 654 nye eierskifter av boliger i Obos-borettslag mot 723 i september, og 664 i oktober 2010. Så langt i år har prisene steget med 13 prosent.

- En økning med 13 prosent på et år er etter vår mening for mye, fordi det gjør det vanskelig for uetablerte å skaffe seg bolig. Vi ønsker derfor at det skal tilrettelegges for bygging av flere boliger slik at bolgprisene kan synke noe, sier Pettersen.Klokken 11 legger Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes forening frem den landsomfattende boligprisstatistikken for oktober.

Se tallene på DN.no!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.