Etter en lang prosess med mye bråk og mange forsinkede fly får de ansatte i Avinor viljen sin. Randi Flesland slutter som administrerende direktør i selskapet.

Er det en seier for dere som er ansatt i Avinor?

- Jeg vil si at det er en seier for norsk luftfart, for flypassasjerene og flysikkerheten i Norge, sier Magne Jerpstad til dn.no.

Vil skape ro
Som tillitsvalgt for flygelederne og styremedlem har i dag vært med på møtet der det ble bestemt at Flesland går fra stillingen.

- Det at hun går er en beslutning av Randi Flesland og styret i fellesskap og ikke en ensidig beslutning av henne. Det var absolutt en riktig beslutning og det vil bidra til å skape mer ro i selskapet, sier Jerpstad.

Administrerende direktør Nic. Nilsen ved Oslo Lufthavn er konstituert som Avinor-sjef frem til styret finner en permanent toppsjef. Mens Jerpstad har stor tro på Nilsen som ryddegutt, er han like klar på Fleslands bidrag til bråket i Avinor.

- Det har vært svært avgjørende. Nå får vi inn en ny direktør som er en respektert leder og som er med og motiverer de ansatte og som åpenbart vil bidra positivt internt i selskapet, sier Jerpstad.

Ifølge Jerpstad har styret ikke startet prosessen med å finne Fleslands permanente etterfølger.

Optimist på Røyken
En viktig årsak til bråket i Avinor, er styrets beslutning om å legge ned kontrollsentralen på Røyken utenfor Oslo og flytte virksomheten til Sola. En av de tillitsvalgte ved Røyken er Bendik Heggelund.

Magne Jerpstad
Magne Jerpstad (Foto: Henrik D. Meyer (MMS))
Han er ikke overbevist om at Randi Fleslands avgang alene, er nok til å skape ro i selskapet. Men han er optimist.

- Det spørs litt hvilken kurs Avinor har tenkt å legge seg på nå og hva som skjer fremover. At Randi Flesland går er ikke sånn sett en løsning på problemene. Det er heller en bekreftelse på at det som har vært gjort tidligere har vært for dårlig, sier Bendik Heggelund til dn.no.

Langt ut i sumpen
Heggelund vil ikke gå så langt som å kalle Fleslands avgang en seier.

- Det ville være dumt å si at det er en seier. Vi føler at det er riktig at det gikk som det gikk, men det er trist at vi måtte bli dratt så langt ut i sumpen før vi hadde anledning til å rette opp skuta. Selv om Randi slutter nå, så vil seinvirkningene av den jobben hun har gjort gjøre seg gjeldene i mange år fremover.

Hva er det viktigste som en ny leder i Avinor må ta tak i nå?

- En ny leder må ta tak i totalsituasjonen i selskapet og se på bemanning og finne ut hva vi kan gjøre for å komme ut av det uføret. Det er der problemet ligger nå, sier Heggelund.

Han er også opptatt av at det opprettes en skikkelig dialog mellom ledelse, tillitsvalgte og ansatte i Avinor.

- Den dialogen har vært for dårlig siden i fjor sommer. Så det er på tide at det blir gjort noe nytt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.