Takstmann Robert Kopperud mener det første byggetrinnet i luksusboligprosjektet Rolfsbukta på Fornebu er en skandale, skriver Dagens Næringsliv.

Rolfsbukta skulle bli et utstillingsvindu for hele den kommende boligutbyggingen på Fornebu. Slik er det ifølge DN ikke blitt.

Les også: Scandinavian Property sliter med salget


Beboerne i første etasje mangler terrasser og må holde terrassedørene stengt for ikke å risikere å falle en meter, heisen i bygget har stått i tre uker og mange av garasjeplassene er så trange at det ikke er mulig å åpne bildørene.

"Problemer fra dag én"
Mange av beboerne i Rolfsbukta holder fremdeles tilbake deler av kjøpesummen fordi de mener luksusleilighetene ikke er ferdigstilte.

Les også: Vill krangel om "høy standard"

- Jeg kaller prosjektet en skandale. Det har vært problemer fra dag en. Ingenting fungerte da vi flyttet inn. Så kom det en kar og sa at her har det vært vannlekkasje. De måtte bryte opp hele gulvet, sier beboer Unni Sunnanå til DN.

I flere uker har hun og mannen bodd på hytta eller på hotell. -Vi er helt oppgitte, sier hun.

"Helt kaos"
Takstmann Robert Kopperud er engasjert av fortvilte beboere som overtok leilighetene i mars i år. En beboer har fått veggene på badet brutt opp tre ganger siden han flyttet inn.

- Det er helt kaos. På de fleste leilighetene har det vært rundt 70 feil og mangler. Ved overtagelsen hadde flere av leilighetene fått enda flere feil, ikke færre. Jeg blir helt matt, sier Kopperud.

-Vi beklager sterkt
Vi forsøker på ingen måte å benekte at det har vært feil på leilighetene vi har overlevert i Rolfsbukta. Vi beklager sterkt at enkelte kjøpere ikke har fått det produktet de forventet. Vi er i full gang med utbedringene. Vi gir oss ikke før vi er ferdig, sier fungerende kommunikasjonsdirektør Tor Ole Steinsland i Peab til DN.

Rolfsbukta
Første byggetrinn består av åtte boligblokker med totalt 161 luksusleiligheter. Rolfsbukta as, eid av Scandinavian Property Development, er selger. Peab er entreprenør. Byggeperiode var satt fra juni 2006 til februar 2008. Leilighetene ble overtatt av kjøperne i mars i år, til tross for en rekke mangler. (kilde: Dagens Næringsliv)

Har du opplevd byggefeil ved kjøp av ny bolig?
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.