Finanskonsernet Agasti Holding, tidligere Acta, reduserte underskuddet betydelig i fjorårets siste kvartal sammenlignet med kvartalet før. Driftsresultatet endte på minus 12 millionder kroner i fjerde kvartal.

- Det skulle helst ha stått pluss 12 millioner. Men vi kan leve med det sett i sammenheng med omstillingen, sa günder og toppsjef Alfred Ydstebø på resultatpresentasjonen.

Nå håper han på ytterligere bedring i resultatutviklingen.

- Vi har lagt ned store ressurser på å etablere vår nye forretningsmodell og er stolte av å ha fått på plass et av de mest erfarne miljøene innenfor våre forretningsområder. Konsekvensen av å ha høyt fokus på å bygge nytt er at det skjer en tidsforskyvning mellom kostnader og inntekter, som reflekteres også i fjerde kvartal. Ved inngangen til 2013 er imidlertid utsiktene gode for at mange av de initiativene vi har jobbet med den seneste tiden, både i Norge og i USA, vil materialisere seg, og dermed bidra positivt til resultatene våre i tiden som kommer, sier administrerende direktør Alfred Ydstebø i en pressemelding fra Agasti Holding onsdag.

Resultatet før skatt endte på minus 14,6 millioner kroner i fjerde kvartal ifjor, mot et underskudd på mer enn hundre millioner kroner i samme kvartal året før.

For hele 2012 endte resultatet før skatt på minus 60 millioner kroner mot et underskudd på drøyt 68 millioner kroner året før.

Skiftet navn
Det skandalerammede finanselskapet Acta byttet ifjor høst navn. Selskapet hadde da fått massiv kritikk etter råsalg av spareprodukter, som var langt mer lukrative for selskapet enn kundene. Ifølge storeier og konsernsjef Alfred Ydstebø sto det så dårlig til at folk ikke turte å røpe at de var kunder i Acta til hverken nabo, mor eller noen.

Nå heter selskapet Agasti, som betyr ledestjerne og kundenes inntekter står skal ha blitt det nye fokuset.

Skiftet fokus
- Kunden er det viktigste vi har. Derfor stiller jeg spørsmålet: Hvordan går det med kundene våre? Og svaret er at det går bra. Våre anbefalte fond innenfor aksjer og renter har slått benchmark indeksene, sa Ydstebø og la til at det restrukturerte selskapet i tillegg har begynt å få opp nytegningen.

- Vi begynner å få bra tilgang på kapital fra store kunder, utdypet konsernsjefen og minnet om at dette er i tråd med den nye strategien.

Ydstebø mener selskapet nå har utviklet et konsept som skiller selskapet fra konkurrentene. Selskapet distribuerer aksje- og rentefond og skal samtidig gi kundene mulighet til å investere i blant annet egenkapitalemisjoner der finanskonsernet er med som tilrettelegger.

Flere oppkjøp
Selskapet har kjøpt ABG Sundal Colliers forvaltningsselskaper i Norge og USA innen eiendom, noe som betyr at Agasti nå forvalter egne kunders investeringer innen eiendom og shipping. Selskapet har også overtatt forvaltningsansvaret fra Swedbank First av alle strukturer som kunder i Agastikonsernet har investert i innenfor private equity, infrastruktur og fornybar energi.

- Disse transaksjonene innebærer alene cirka ti prosent høyere årlige merinntekter til Agastikonsernet, sier Ydstebø.

I februar i år kjøpte har kjøpte Agasti de resterende 50 prosentene av den norske avdelingen til det amerikanske meglerhuset Wunderlich Securities.

De første 50 prosentene kjøpte Agasti i august 2012. Majoritetseier i Wunderlich Acquisition Holdings Inc er Alfred Ydstebø, som også er Agastis største eier.

Agasti kjøpte halvparten av Wunderlich Securities as for seks millioner kroner ifjor høst, med en opsjon om at resten kunne selges innen ett år. Ifølge Agasti har Wunderlich Securities en solid posisjon innen sektorene energi og oljeservice, eiendom og private equity.

«En full integrasjon mellom selskapene betyr at vi kan utnytte potensialet og synergiene mellom de to miljøene fullt ut når vi fremover bistår kunder med rådgivning og tilrettelegging av kapitalmarkedstransaksjoner», het det da oppkjøpet ble kjent tidligere denne måneden.

LES OGSÅ:

Acta skiftet navn - men Sverige har ikke glemt

- Navnet forbindes med luring, tull og tøys

Tar grep og fjerner Acta-navnet