Arbeidsmarkedstallene viser at stadig flere langtidsledige og yrkeshemmede trenger målrettede arbeidsmarkedstiltak for å komme i jobb.

- Regjeringen har fått sin andre sjanse til å vinne kampen mot fattigdom, men da må attføringsinnsatsen økes for å mobilisere til arbeid og aktivitet, sier direktør Johan-Martin Leikvoll i Attføringsbedriftene i NHO Service i en pressemelding.

Tall fra Nav viser at stadig flere personer står i attføringskø. Over 36.000 yrkeshemmede venter på tiltaksplass - det er nesten 10.000 flere enn på samme tid ifjor. Samtidig har ledigheten bitt seg fast ved at hele 32.000 personer har vært arbeidsledige i mer enn seks måneder.

- Fullt mulig
Dette representerer en tikkende uførebombe for samfunnet om ikke regjeringen tar grep, mener Leikvoll. Han peker på at det er fullt mulig å legge til rette for å mobilisere langtidsledige og yrkeshemmede til arbeid, men dette krever grundig og målrettet attføringsinnsats.

- Attføringsbedriftene i NHO tar det for gitt at regjeringen har satt dette høyt på prioriteringslisten for statsbudsjettet og regjeringserklæringen, sier Leikvoll.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.