Olje- og gasselskapet Canargo har funnet gass i Kumisi 1-brønnen i Georgia og blir belønnet med et kraftig kurshopp i dag på 12 prosent.

Les: Canargo fant gass

Men selv etter dagens kurshopp er kursen halvert siden nyttår, og børsens desiderte taperaksje.

Hyggelig
Analytiker Martin Mølsæter i First Securities mener funnet er veldig spennende.

- Det er hyggelig. Jeg har vært kritisk til en rekke av prosjektene deres på grunn av at det har vært mye mer komplisert enn mange tror, og det har vært mye tull på dem. Men Kumisi er et eget felt det, det kan være spennende. Kanskje det endelig kommer noe positivt derfra, sier han til DN.no.

- Jeg synes det er mer interessant enn noe av det andre de har gjort, fordi jeg tror reservoaregenskapene ikke er så kompliserte, sier han.

Må teste først
Men Mølsæter er ikke klar for å sprette champagnen ennå.

- De skal produksjonsteste feltet, det må vi få med oss først. De har funnet gass, men man må teste for å være sikker på flyteegenskapene. Det er i den fasen selskapet historisk har hatt problemer, sier han.

Canargo opplyser at gassfunnet er over et betydeling intervall, men tallfester ikke hvor mye.

- Det kan være veldig stort, de sier de har funnet gass i et betydelig intervall. Foreløpige indikasjoner på dybden ser ut som det kan være stort, ifølge analytikeren.

Han har ikke anbefaling på selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.