- Det er rom for å lykkes, sier investor og hotellutvikler Arthur Buchardt til Dagens Næringsliv om hjemfylket Buskerud.

Men best av alt er fraværet av tankegangen, «du skal ikke tro at du er noe», ifølge gründeren.

- Buskerud er kanskje det stedet hvor janteloven står svakest. Det er et lett klima, det er åpenhet og positivitet til å prestere noe, sier Buchardt.

I flere tiår har milliardæren jobbet seg opp til å bli en av landets største hotellutviklere i godt selskap med Olav Thon og Petter Stordalen, og driver i dag investeringsselskapet AB Invest sammen med sønnen.

- Man må være fornøyd med det man har. Og ikke misunne noen, og ikke være misfornøyd fordi man ikke har alt eller fikk til alt. Enten går det til helvete, eller så blir det kanskje større enn det man hadde trodd. Veien blir til mens man går, sier han til DN.

Investoren mener fylket huser det Norge skal leve av i fremtiden. Men selv har han ikke lykkes i Buskerud.

- Jeg hadde et hotellprosjekt i Drammen for mange år siden, men det strandet av flere grunner. De hotellene som er der er brukbare, og det er ikke rom for noe mer.

Les hele saken i Dagens Næringsliv tirsdag (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.