– Vi har aldri hatt sikrere bevis for at klimagassutslippene må kuttes raskt. Ny kurs i klimapolitikken må bli Erna Solbergs hovedoppgave de neste fire årene, sier Lars Haltbrekken, leder i Naturvernforbundet.

– Vi forventer at Høyre nå realiserer den langt mer ambisiøse politikken de har etterspurt i opposisjon og at de sørger for at norske utslipp går kraftig ned, sier Haltbrekken.

Ny kurs
Rapporten er en klar ordre fra kloden, mener Bellona-leder Frederic Hauge.

– En ordre om en helt ny kurs i klimapolitikken som krever flere fullskalaanlegg for karbonfangst og -lagring, mer fornybar energi, mer energieffektivisering, mer penger til klimaomstilling i industrien og flere elbiler på veiene, sier han.

Også organisasjonen Zero mener omfattende klimatiltak må gjennomføres i kommende stortingsperiode.

– Vi har ikke tid til å vente på en global avtale, sier Zero-leder Marius Holm.

Klimalov
Hallvard Surlien, talsperson i Grønn Ungdom, mener den nye regjeringen må vedta en klimalov med en forpliktende plan for å kutte norske klimagassutslipp i tråd med de vitenskapelige funnene i IPCC-rapporten.

Kirkens Nødhjelp minner om at det er de fattigste som rammes hardest av klimaendringene.

– Erna Solbergs regjering må ta konsekvensene av dette ved å sette av betydelige ressurser til de fattige landene slik at de blir i stand til å møte klimaendringene som vi i rike land i stor grad har skapt, sier Anne-Marie Helland, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.