Etter fem kvartaler på rad med nedgang, kom eurosonen seg tidligere i år ut av den dype økonomiske nedturen. I årets andre kvartal var nedgang snudd til en vekst på 0,3 prosent i regionen.

Torsdag ble det lagt frem foreløpige tall for veksten i årets fjerde kvartal. Den viser at det fremdeles er vekst, men at den er svakere enn i foregående kvartal.

Som ventet fra Tyskland
I årets tredje kvartal var veksten 0,1 prosent i eurosonen, mot 0,3 prosent i de tre foregående månedene, viser foreløpige tall som Eurostat la frem torsdag formiddag. Ifølge estimater som Bloomberg News har hentet inn var det ventet en vekst på 0,1 prosent i tredje kvartal.

Tidligere på dagen torsdag viste foreløpige tall at eurosonens største økonomi, Tyskland, vokste med på 0,3 prosent i tredje kvartal sammenlignet med kvartalet før, da veksten var på 0,7 prosent. Veksten var på linje med forventningene.

Skuffende fra Frankrike
I to av valutasamarbeidets andre store økonomier, Frankrike og Italia, falt imidlertid aktiviteten med 0,1 prosent. For Frankrikes del var dette en markert tilbakgegang fra en vekst på 0,5 prosent kvartalet før.

- De franske tallene er en dyp skuffelse og indikerer at eurokrisen er ikke over. Økonomien i regionen er fortsatt sårbar. Tysklands vekst er fortsatt ok, men veksten er på ingen måte sprudlende, sier økonom Andreas Scheuerle i Databank til Bloomberg News.

Les også: - Kronen mer sårbar enn på lenge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.