It-forbundet har opplevd voldsom vekst i medlemsmassen etter at finanskrisen satte inn. I dagens nettmøte med daglig leder Mona Hermansen hadde flere av spørsmålsstillerne opplevd å miste jobben.

Les også: Redd for å miste jobben?

Frykt skaper fagforeningsboom

På spørsmål om det egentlig er så mange som mister jobben, svarte hun ja.

- Det er tøffe tider i IT-bransjen. Store og små bedrifter nedbemanner. Det kommer mange nye forespørsler om hjelp hver eneste uke. Jeg skulle gjerne hatt en krystallkule og gitt deg et svar på når dette snur. På vegne av alle medlemmene våre, håper vi det blir snart, slik at stressnivået senkes for den enkelte, skriver hun.

Hjalp ikke
Oppsigelser fører til mye ubehag, blant annet at man havner på utsiden av noe man var del av, og risikerer en opprivende konflikt.

- Har urettmessig mistet jobben og er usikker på hva jeg skal gjøre. Hadde det bra, men liker ikke tanken på å måtte møte kolleger igjen som motpart, skriver ”Kris”.

Hermansen rådet denne og andre personer til å ta kontakt med en rådgiver, bestille time hos advokat eller melde seg inn i fagforening. Det var imidlertid ikke alle som var så imponert over egen fagforening.

- Fikk fortsette å arbeide i et firma som vikar i nesten et år etter å ha bli oppsagt grunnet omstrukturering. Hvor lovlig er dette? Jeg kunne egentlig vært fast og hatt de samme rettigheter som tidligere [¿] Er organisert, men er overasket over hvor forsiktige/handlingslammet fagforeningen er. Det virker som om man må fronte dette selv, eventuelt med hjelp av privat advokat, skriver ”Leif”.

Hermansen kunne ikke si noe klart ja til om fagforening gir bedre sjanse til å beholde jobben, men understreker at man får en mulighet til å påvirke.

- Det er bedriften sammen med tillitsvalgte (hvis dere har det) som sammen skal sette kriteriene i en nedbemanning. Hvis du er organisert, kan du ta med deg en tillitsvalgt eller en rådgiver til drøftingsmøtet. Dette møtet skal gjennomføres FØR beslutningen om oppsigelse kommer. Dette selvfølgelig for å belyse konsekvensene for den enkelte, skriver hun.

Sterkere med majoritet
Generelt hjelper det å være mange som er organisert.

- Dere har bedre gjennomslagskraft hvis majoriteten av de ansatte er medlem i et fagforeningsfelleskap. Da kan dere være med på påvirke FØR beslutningene blir tatt, skriver Hermansen.

Andre er langt mer fornøyde med medlemskapet.

- Jeg jobber i en stor internasjonal IT-bedrift. Jeg tror jeg er den eneste som er organisert. Jeg har fått veldig gode råd hvordan jeg skal håndtere plutselige endringer i bonusordningen, sier "Hege S".

Ubetalt, overarbeidet
Et annet spørsmål som ofte kommer opp i IT-bransjen er ubetalt overtid.

- Det begynner å bli mange utbrente kolleger her hvor jeg jobber. Vi jobber her, hjemme, i ferien og i helgene. Dette går ikke. Familien er sur, helsa svikter. Kan dere hjelpe til? spurte Paal Berge.

Hermansen forteller at mange bedrifter nå jobber for å sikre seg mot søksmål knyttet til overtidsbetaling.

- Hvis du føler at du jobber altfor mye, MÅ du starte i dag med å registrere timene. Hvis du registrer i et halvt år fremover har du bevis, hvis bedriften ikke har tidsregistrering. Utbrenthet er et stort problem i IT-bransjen. Vi jobber aktivt med å påvirke hva som er en særskilt uavhengig stilling og hvilke stillinger som ikke er det - altså hvem som har krav på overtid, skriver hun.

Skulle man miste jobben, er det ikke håpløst i dagens marked.

- Mange av våre medlemmer får nye jobber. Det krever stort nettverk og STOR ståpåvilje og du får kanskje ikke drømmejobben igjen med en gang, skriver Hermansen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.