Professorens dystre utsikter har nå kommet ut i bokform og blitt en bestselger i Spania. Den har også tiltrukket seg oppmerksomhet utenfor Spanias grenser.

Han spår et farvel til middelklassen og hallo til et samfunn bestående av en liten elite og en kjempestor underklasse når den "ordentlige" krisen inntreffer i 2010.

- Vi befinner oss for tiden i en "prekrise" som varer fra september 2007 til juli 2010 - en fase hvor det går ned og opp, men mest ned. Børskursene faller og stiger, det samme gjør arbeidsledigheten, og noen hevder at vi er på rett spor, sier 58 år gamle Santiago Nino Becerra til berlingske.dk, ifølge borsen.dk.

"Fool of the hill"?
Han har både blitt kalt "krisens profet" og "fool of the hill" for sine kontroversielle uttalelser. Men ifølge professoren befinner vi oss i en såkalt systemkrise, og ikke i en normal konjunkturnedgang.

Først når regjeringenes krisepakker er brukt opp, begynner den ordentlige systemkrisen, mener han.

- Når det ikke er flere penger igjen, så faller vi ned i en avgrunn. Et fall som vil vare i minst to år på verdensbasis. Deretter blir det et par år med stagnasjon før økonomien langsomt kommer opp igjen, men på helt andre vilkår. Det blir brutalt og forferdelig, sier den spanske professoren.

Les også: - En mye verre korreksjon kan komme
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.