Tilsynet mener det er nødvendig med en midlertidig innstramming inntil bedre varige løsninger er på plass.Inntil det kommer nye regler, går Apenes inn for at man i en overgangsfase må kreve legitimasjon fra den som melder adresseendring.

Datatilsynet mener at dette er et nødvendig tiltak for å hindre at uvedkommende får melde adresseendring. På tilsynets hjemmeside vises det til at Datatilsynet har registrert en rekke tilfeller der enkeltpersoners identitet er blitt misbrukt. Mange av disse sakene har startet med at noen har omadressert posten, og deretter bestilt varer, tjenester og kredittkort i andre personers navn.

I dag tilbyr Posten en tjeneste på internett der man kan melde fra når man skal flytte eller av andre grunner skal få en ny postadresse. Tjenesten er åpen og sikrer ikke at man bare kan endre sin egen adresse. Det er fullt mulig for andre å gjøre dette så sant de har noen enkle personopplysninger som det ikke er vanskelig å få tak i. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.