Bill Gross (68), grunnlegger av verdens største obligasjonsforvalter Pacific Investment Management Company (PIMCO), mener at det ikke er trygt å plassere pengene sine i Europa, skriver CNBC.

Mandag skrev han i en lederartikkel i Financial Times at målet til europeiske ledere er å hente inn penger fra den private sektor for å finansiere den europeiske økonomien.

«Vil aldri bli utskrevet fra intensivavdelingen»
Politikere i Europa står nå overfor en enestående utvidelse av risikospredning og nedgraderinger som det «nesten garanterer at land som allerede er syke aldri vil bli utskrevet fra intensivavdelingen», ifølge forvalteren.

- Det nåværende programmet for offentlige utgifter er ikke bærekraftig og forsøkene på å løse gjeldskrisen har vært, og vil være, forgjeves, sa han.

Han advarer investorer mot å blande pengene sine inn i dette.

- Investorer blir distrahert
- Investorer blir distrahert av de hundrevis av milliarder av euro i statlige politiske sjekker og løfter som mediene skriver om, men de glemmer at det er deres billioner som er det virkelige målet, skrev Gross, og argumenterer:

- Selv Mr. Hollande i det venstreorienterte Frankrike erkjenner at den private sektoren er avgjørende for fremtidig vekst i EU. Han vet at uten sitt samarbeid vil en ensidig støtte fra statskontrollerte banker og sentralbanker uungåelig føre til høy statsgjeld og en ond sirkel av resesjon.

Les også:
Knallsommer for Kjos
Resultatsfall for olje-entrepernør
Krever mer offensiv Fed
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.