På spørsmål om hvor lenge forhandlingene vil kunne pågå, svarer Kyl «til klokken 23.59».

Det vil si klokken 5.59 på morgenen første nyttårsdag norsk tid. Blir ikke Republikanerne og Demokratene enige, er det ventet at en rekke skatteøkninger og budsjettkutt automatisk innføres ved årsskiftet, noe som har fått navnet «budsjettstupet».

Republikaneren Kyl sa på formiddagen lokal tid at det var stor framgang i forhandlingene, men at partene foreløpig ikke hadde kommet fram til noen avtale om statsbudsjettet.

Harry Reid, Demokratenes leder i Senatet, bekrefter at partiene fortsatt er uenige på en rekke punkter.

– Forhandlingene fortsetter, men vi er virkelig i ferd med å slippe opp for tid, sier Reid.

Han antyder imidlertid at det kan være mulig å unngå de automatiske skatteøkningene selv om tidsfristen skulle bli brutt.

– Enten vi oppnår en avtale eller ikke i løpet av den korte tiden som er igjen, trenger vi samarbeid fra begge sider for å unngå skatteøkninger for hver eneste familie i Amerika i morgen, sier Reid.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.