I løpet av drøye to måneder har Fredriksen alene samlet inn over 13 milliarder kroner, og han står dermed for halvparten av de 26 milliarder kronene som er hentet inn av selskapene på Oslo Børs og på otc-listen så langt i år, skriver Dagens Næringsliv.

-Bare å applaudere
-Industrielt er de grepene Fredriksen har tatt veldig bra. Det er bare å applaudere. Jeg kommer ikke på noen som har gjort så mye forskjellig på så kort tid, sier Skagen-forvalter Kristian Falnes til DN om John Fredriksens turbofart på børsen.

Norgesrekord
For snart to uker siden satte John Fredriksen norgesrekord i emisjon da det i løpet av noen ettermiddagstimer ble hentet inn formidable 5,5 milliarder kroner i forbindelse med Pan Fish' kjøp av Marine Harvest.

Siden har det kommet nye milliard-emisjoner på løpende bånd.

Full av lovord
Veteraner i det norske aksjemarkedet er full av lovord om Fredriksens handlekraft som investor.

– En ting er å gå fra tankbåter til borerigger, det handler jo om stål begge deler. Men at han samtidig går løs på fiskeribransjen er rett og slett imponerende, sier tidligere Gambak-forvalter Jan Eiler Fleischer, som trekker parallellen til Kjell Inge Røkke.

Elsket
Tidligere var Fredriksen kjent som en rå og kynisk gambler. Nå blir han elsket på børsen fordi han er så snill, skriver Finansavisen.

- Fredriksen oppfattes som veldig ryddig og aksjonærvennlig, sier corporate-sjef Geir Lie i First Securities til avisen.

Verdensklasse
Skagen-forvalter Kristoffer Stensrud sier til Finansavisen at Fredriksen har pleiet aksjemarkedet på en fenomenal måte de 5-6 siste årene som gir en voldsom tillitt. Og viser blant annet til at han har bygget fire systemer i verdensklasse på få år; Frontline, SeaDrill, PanFish og Deep Sea.

Berømmer Fredriksen
Carnegies administrerende direktør Anders Onarheim, som er Fredriksens meglerforbindelse, berømmer ham for fornuftige og strategisk riktige transaksjoner, og spår ny emisjonsrekord på Oslo Børs i kjølvannet til rigg- og laksekongen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.