I dag lanseres Experis globalt - et nytt Manpower-selskap som tar opp kampen i rekrutteringsbransjen.

- Vi tror at det er et fåtall av rekrutteringsselskapene på det norske markedet som er rigget for å møte de utfordringene Norge står overfor nå og i fremtiden. Det er de store globale selskapene med riktige instrumenter, systemer og etisk bevissthet som vil vinne kampen om den rette arbeidskraften til sine kunder, sier Manpower-sjef Maalfrid Brath til DN.no.

Derfor tar Manpower nå nødvendige og synlige grep:

De spisser tilbudet sitt ved å samle en rekke av dagens datterselskaper under det nye merkenavnet Experis. Det nye selskapet skal kapre ytterligere markedsandeler i et marked som kjemper knallhardt om talentene.

- Vi må fremstå tydeligere, og med hele vårt brede spekter av tjenester, om vi skal befeste vår posisjon som det ledende rekrutterings- og bemanningsselskapet i Norge, sier Brath.

Ekstrem ingeniørmangel
Selskapene samles nå globalt under ett og skal fremstå tydeligere under nytt navn og logo.

DN.no har de siste dagene satt fokus på den ekstreme mangelen på ingeniører i Norge - en utvikling som ikke vil bedre seg i årene som kommer.

Igår gikk Nav Eures ut og sa at de vil hjelpe bedrifter med å få tak i nok ingeniører ved å kartlegge ingeniør-situasjonen i utlandet og arrangere jobbmesser for å få flere utenlandske ingeniører til Norge. De innrømmet at situasjonen var desperat.

For Norge mangler tusenvis av ingeniører: I dag utdannes det bare halvparten så mange ingeniører som Norge trenger. Årlig utdannes litt over 3000, mens det ifølge en bedriftsundersøkelse Nav utførte i 2010 mangler 6310 ingeniører i Norge.

Les mer her:
Hjelper desperate bedrifter
Desperate etter ingeniører

Dette er en tendens Manpower har sett lenge og som ikke vil snu med det første. I Norge er kampen om talentene allerede hard, og derfor tar Manpower stadig oftere i bruk sitt globale nettverk i jakten på talenter.

- Må tenke globalt
- Vi er helt avhengige av å tenke globalt og innovativt. Fremtidens utfordring vil være mangel på talenter - ikke mangel på kapital, sier Maalfrid Brath.

- De rekrutterings- og bemanningsselskapene som ikke har et globalt nettverk og de riktige verktøyene vil få det vanskelig nå som jakten på talenter blir stadig mer komplisert og avstanden fra Norge øker, tror Brath.

Hun opplyser at Manpower til enhver tid leter etter kvalifisert arbeidskraft i en rekke land. I nærliggende markeder er til tider etterspørselen stor etter den eksakt samme arbeidskraften som norske bedrifter er ute etter.

- Løsningen kan da bli å lete i andre markeder og finne nye, innovative måter å plukke de riktige menneskene til våre kunder på, sier Manpower-sjefen.

Vil omskolere utlendinger
En av de mer innovative løsningene hun ser er å effektivt omskolere kompetent, utenlandsk arbeidskraft til norske jobber.

- Det finnes for eksempel mange dyktige ingeniører som enkelt kan tilpasse seg en jobb innen et beslektet ingeniøryrke. I mange tilfeller vil det være begrenset hvor mye kunnskap som må tilføres for at personen er velkvalifisert til å gjøre jobben, og språket er dessuten sjelden en barriere for mennesker med en slik kompetansebakgrunn og som skal jobbe i et høykompetent miljø, utdyper Maalfrid Brath.

Les også: Her får du lettest jobb i 2011

Slik får du jobbene som aldri utlyses (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.