Styret i Sevan Marine meldte onsdag ettermiddag at selskapet vil fortsette dialogen med obligasjonseierne og andre kreditorer vedrørende en restrukturering av selskapets gjeld, inkludert konvertering av gjeld til egenkapital og utstedelse av ny egenkapital.

Dersom en løsning ikke blir funnet i rimelig tid vil styret søke om konkursbeskyttelse.

- Her er det fullt kaos. Grunnen til at vi låner ut penger med sikkerhet i en enhet som vi har tro på, er fordi vi har tro på den enheten. Og da skulle ta en masse "haircut" for at resten av butikken skal overleve, det ser vi ikke på som vår oppgave, sier investeringsdirektør Morten Astrup i Storm Capital til DN.no under årets olje- og offshorekonferanse i regi av meglerhuset Pareto.

- Vi håper jo at alle enhetene og projektene fortsetter, men vi vil ha vår sikkerhet som vi har lånt ut penger til på samme måte som ING har lånt ut penger til "Voyageur" og ikke har gitt én krone, sier han.

Timeglasset i ferd med å renne ut
Det flytende produksjonsenhetsselskapet Sevan Marine kjemper en kamp mot klokken for å få bukt med selskapets gjeldssituasjon. I verste fall, går det mot konkurs.

Fredag meldte selskapet om nok en kostnadsoverskridelse på enheten "Sevan Voyageur" som ligger for oppgradering ved verft i Arendal. Samtidig ble kvartalsfremleggelsen utsatt.

Les også: Ny kostnadsbombe fra Sevan Marine

Vil vurdere konkursbeskyttelse
I går, onsdag, rapporterte selskapet at det er i brudd med flere av sine lånebetingelser, og at dersom man ikke lyktes i dialogen med selskapets obligasjonseiere og andre kreditorer, vil man vurdere å be om konkursbeskyttelse.

Les også: <b>Sevan Marine vurderer konkursbeskyttelse</b>

Holder på pantet
Astrup i Storm Capital er en av obligasjonseierne i ett av de sikrede lånene til selskapet. Han har tidligere stilt seg sterkt kritisk til Sevan-styrets utspill om konvertering av gjeld til aksjer, og oppfordret andre obligasjonseiere til å forholde seg til pantet.

Les også: Oppfordrer til å blokkere Sevans redningsplan

Astrup har ikke endret mening. Storm har pant i den flytende produksjonsenheten "Sevan Hummingbird".

- Vi mener at enheten "Hummingbird" er verdt minst lånet og derfor ser vi ikke noen grunn til å gi bort noenting. Har du pant, så har du pant, og som vi har sagt, vi er ikke så glade i å bli ranet, sier Astrup til DN.no.

- Endelig løsning neste uke
Storm-direktøren presiserer imidlertid at en endelig kriseløsning ennå ikke har blitt presentert for obligasjonseierne. Det er derfor heller ikke er noen obligasjonseiere som har akseptert noe som helst, ifølge ham. En endelig løsning ventes komme på bordet i New York i neste uke, opplyser investeringdirektøren.

Fikk ikke flertall mot utsettelse
De sikrede obligasjonseierne vil kunne tiltre sine pant dersom respektive lån misligholdes. Selskapets bankforbindelser og en rekke obligasjonseiere har imidlertid gått med på utsette betalingsforfall til utgangen av september for å gi selskapet rom til å komme opp med en løsning. Astrup stemte imot å gi utsettelser, men tross i at han fikk støtte fra et nært negativt flertall gikk ikke obligasjonseiermøtet inn for dette, ifølge ham.

Les også: Gir Sevan 2 måneders pusterom

- Det var mange som var med oss, men som ikke kunne stemme for oss på det møtet, nettopp fordi de at de gjerne ville fortsette å beholde kontrollen, sier Astrup.

Positivt om skuten velter
- Hva tenker du om at dere kan bidra til at skuten velter?

- Hvis vi fører til at skuten velter, så er det positivt for de som har lånt penger til Hummingbird. Og det er på en måte hovedlinjen her, sier investeringsdirektøren til DN.no.

- Hvem har ansvaret for uføret som selskapet har havnet i?

- Det er et godt spørsmål. Det må være de som har hatt ansvaret for selskapet de siste fem årene, sier han.

- Har de sluppet billig unna?

- Det gjenstår å se, sier Astrup.

Les også: Ny kostnadsbombe fra Sevan Marine

<b>Angriper Sevans redningsaksjon</b>

<b>Sevan Marine vurderer konkursbeskyttelse</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.