CanArgo meldte i dag tidlig om gassfunn i Kumisi i Georgia.

Les mer: Canargo fant gass

- Dette er veldig viktig for selskapet. Dette er et av våre fire hovedprosjekter, og funnet er meget lovende, sier administrerende direktør i CanArgo Vincent McDonnell til DN Energi.

Kumisi-funnet som ble meldt i dag må fortsatt testes for å vite om det er kommersielt drivbart, men McDonnell er optimist.

- Testingen starter om to uker, men kan komme til å ta lang tid. Prospektet er 730 meter tykt og det er flere lovende områder som må testes ytterligere. Men vi har sett hydrokarboner i de første undersøkelsene, sier McDonnell.

Lett tilgjengelig gass
Feltet ligger midt i Georgias viktigste energiproduserende region. Det er et faktum som gleder McDonnell.

- Infrastrukturen er veldig nær og det er kort vei til store industriområder og kraftproduksjon. Dessuten går den nye gassrørledningen fra Kaukasus over området, sier han, men legger til at det selvfølgelig ikke innebærer automatisk tilgang til ledningen.

I tillegg håper CanArgo at feltet skal vise seg å være stort. Prospektet har aner fra Sovjettiden, men har vært gjenstand for mer moderne seismiske undersøkelser de siste årene.

Vanskelig vår
CanArgo har slitt med å vise resultater. I selskapets hittil mest omtalte prosjekt, Manatu 12-brønnen, har problemene stått i kø. I mai var gjelden så stor at det ble spekulert i om selskapet var nær konkurs.

Til og med etter dagens formidable prosentvise oppgang på Oslo Børs er CanArgo årets taperaksje.

- Ja, aksjen har vært mer verdt enn i dag. Jeg tror aksjonærene trengte noen gode nyheter, sier McDonnell.

Han tror funnet i Kumisi vil gjøre hverdagen fremover litt lettere.

-Får vi til en kommersielt drivbart gassfunn vil det skape engasjement hos aksjonærer og ansatte. Det vil trolig føre til en bedre aksjekurs og gi oss mer å gå på, sier McDonnell.

Men det er altså ennå ikke klart om funnet er kommersielt drivbart.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.