Oslo (TDN Finans): Det internasjonale pengefondet (IMF) mener Hellas gjeldssituasjon ikke er bærekraftig og har bedt EU-kommisjonen, eurolandene og sentralbankene om at Hellas bør vurdere gjeldsrestrukturering innen neste år.

Det skriver Wall Street Journal, som viser til tre ikke-navngitte kilder lørdag.

IMF-talsmann William Murray avviser at de har gitt en slik anbefaling når det gjelder private lån, men at fondet har vurdert å forlenge lånetilbakebetalingsplanen, ved en restrukturering.

-For at dagens program skal fungere, kreves det at landet gjør akkurat som vi sa i programmet, selv om det er vanskelig. Vi trenger også partnere, altså europeerne, til å gjøre hjemmeleksen, i form av styring av krisen, sier IMF-direktør Dominique Strauss-Kahn.

Hellas' finansminister George Papaconstantinou avviser at landet vurderer gjeldsrestrukturering.

Også en rekke eurosonelands representanter tror Hellas må restrukturere gjelden, men Den europeiske sentralbanken og Frankrike er også mot, som følge av smittefaren.

Les også: - Ny rekord i frykt

- Jeg håper Oljefondet får svi



<b>Nytt rentesjokk for Irland</b>

<b>- Undervurderer Spanias gjeldsproblemer</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.