Cystoskopi med blått lys, tilsvarende PhotoCures Hexvix, anbefales nå av European Association of Urology i nye retningslinjer for påvisning og behandling av blærekreft av typen carcinoma in situ (CIS).

Retningslinjene anbefaler også at CIS bør regnes som ondartet, skriver PhotoCure i en pressemelding.

Retningslinjene ble publisert i septemberutgaven av det vitenskapelige bladet European Urology.

- Anbefalingen av Hexvix i de nye retningslinjene er en viktig anerkjennelse av de medisinske fordelene teknologien vår gir, og vil helt klart bidra til å øke kjennskapen til produktet vårt, som vi nå er i ferd med å introdusere på det europeiske markedet, sier Kjetil Hestdal, administrerende direktør i PhotoCure i en kommentar.

- Dette er et gjennombrudd for aksepten og fremtidig bruk av Hexvix. Totalt i Europa og USA gjøres det rundt fire millioner blæreundersøkelser for oppfølging og diagnose av blærekreft, så dette er stort, sier Hestdal til TDN Finans.

Han håper at Hexvix nå blir en del av standardene for diagnose og oppfølging av blærekreftpasienter.

Photocure stiger 5,3 prosent på børsen idag, på tynn omsetning.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.