HSBC Global Asset Management mener at mulighetene er gode for et globalt aksjerally i fjerde kvartal basert på at investorer er for pessimistiske til de økonomiske utsiktene.

- Løfter aksjekurser
- Markedene har vært for negative og på ett tidspunkt må dette reverseres. Det er en god sjanse for et aksjerally i fjerde kvartal. Risikoappetitten kan godt bedre seg, sier Philip Poole, sjef for makro- og investeringsstrategi globalt i HSBC Asset Management til Bloomberg News.

Poole sier videre at selv om veksten nå er "under trenden" tror han ikke på en dobbeldipp i verdensøkonomien. Ifølge han vil høyere omsetning og tilgjengelig likviditet grunnet lave renter bidra til å løfte aksjekurser.

Anbefaler nye markeder
Det globale aksjemarkedet har falt 5,6 prosent hittil i år grunnet den europeiske gjeldskrisen, svekkelse i amerikansk økonomisk vekst og grunnet Kinas tiltak for å redusere spekulasjoner i eiendomsmarkedet.

Aksjer i nye markeder er lite endret hittil i år og banken har en overvektanbefaling på aksjer i nye markeder, mens de er nøytrale til kinesiske aksjer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.