Økonomiprofessor Loukas Tsoukalis mener den eksisterende politiske eliten i Hellas må bort før landet kan lykkes. Det sier han til Dagens Næringsliv.

Tsoukalis er en av Hellas´ mest respekterte økonomer, professor ved universitetet i Athen med EU som spesialfelt samt leder for den greske konservative tenketanken Hellenic Foundation for European Foreign Policy.

Torsdag var han i London for å gi sitt syn på de mulige utgangene på det greske dramaet.

- Hellas ligger i gjørma nå. Og en stor del av ansvaret for dette ligger hos regjeringspartiene og indirekte hos velgerne som valgte dem. Det er problemet vi har nå.

Tsoukalis mener politikerne må skiftes ut.

- Ja, men det vil ta tid, sier han.

Tror på radikale endringer
For selv om landet fikk private investorer til å redusere landets gjeld til 107 milliarder euro, er det langt igjen til stabilitet og ro. Fortsatt må landet låne mer penger enn det greier å generere, og dermed øker gjelden.

Tsoukalis tror Hellas står foran store politiske endringer, men ikke ved dette valget. Han spår at landet fortsatt vil styres av en koalisjonsregjering med de samme partiene og mange av de samme politikerne som i dag har majoriteten i parlamentet.

- Men jeg er sikker på at vi om to år, gitt at vi får den tiden vi trenger, vil ha et radikalt endret politisk system som vil kunne drive Hellas på en ny og bedre måte, sier han til DN.

Les også: Spekulanter håver inn 3,2 milliarder dollar (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.