I november 2009 kastet Estatia kortene og ga opp prestisjeprosjektet Quality Spa & Resort Kragerø. Hotellet har siden konkursen vært drevet av Petter Stordalen Choice-kjeden.

Blant kjøperne av de rundt 140 leilighetene i det kriserammede resortanlegget er flere av Norges formuende familier.

De liker lite at Stordalen slår alarm om at det ikke er mulig å drive anlegget lønnsomt med dagens struktur, skriver Dagens Næringsliv.

- Typisk han
– Han benytter enhver anledning til å fortelle hvor dumme andre er, så det er ikke noe nytt, sier halvmilliardær Bertel O. Steen jr. til DN.

 

– Det er et mønster. Alt han begynner med er fenomentalt. Det er typisk han. Alt han mister, da er det håpløst, fortsetter Steen sarkastisk.

Steen er for øvrig styreleder i Estatia, og han var personlig på eiersiden i prestisjeanlegget fra dag én.

- Gråter for sin syke mor
Petter Stordalen er ikke overrasket over at flere leilighetseiere skylder på dårlig drift.

– Hva annet kan de si? De gråter bare for sin syke mor, svarer Stordalen.

Stordalen sier videre at det ikke er riktig at han kun taler seg varm om egne satsinger.

– Det medfører ikke riktighet. De prosjektene jeg har sagt at ikke er bærekraftig, er blant annet høyfjellshotellene, samt de gangene det har vært overetableringer, noe jeg selv smertelig har erfart. Det er en rekke ting vi har gjort som ikke har gitt suksess, sier Stordalen til Dagens Næringsliv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.