I en melding til sine ansatte slår SAC Capital hardt tilbake mot anklagene mot sin sjef, melder Wall Street Journal.

Cohen står anklaget for å ha oversett innsidehandel blant sine ansatte.

LES OGSÅ: Myndighetenes jakt på superforvalteren: - De bruker en «Al Capone»-taktikk

Hemmelige opplysninger
Cohen skal ha mottatt en omstridt e-post med hemmelige opplysninger om PC-produsenten Dell. De samme opplysingene ble brukt til å selge unna aksjer i selskapet, med stor fortjeneste.

SEC har i flere år forsøkt å dømme Steven Cohen for innsidehandel, uten hell. Dette er første gang de sikter Cohen selv.

LES OGSÅ: Må betale historiens største innsidebot

Det er det amerikanske verdipapirtilsynet (SEC) står bak siktelsen. De mener at e-postene som ble sendt til både hans jobb- og personlige e-postkonto beviser at han visste om innsidehandelen. Cohens advokater mener på sin side at 57-åringen ikke hadde lest e-posten. I meldingen til sine ansatte uttaler også selskapet at Cohen «ikke en gang leste» e-posten.

Han skal visstnok få så mye e-post at han kun rekker å lese elleve prosent av dem, kommer det frem i advokatenes 46-siders rapport om saken.

Innsidehandel etter Alzheimers-resultat
Cohens tidligere medarbeidere Mathew Martoma og Michael Steinberg står tiltalt for å ha brukt innsidekunnskap om nedslående testresultater for en ny alzheimermedisin og om utviklingen i Dell til å selge unna SACs aksjer i selskapene på sinnrikt vis.

Ifølge SEC visste Cohen at hans ansatte snakket med minst én doktor om testresultatene før de var offentlig kjent, i tillegg til den overnevnte e-posten.

LES MER:
<b>Superfond stålsetter seg for masseflukt</b>
<b>Jakter oppkjøpskonge</b>

Mest lest på DN.no i dag:
Slik ble Ivar Tollefsen (52) mangemilliardær
Mageplask for norsk toppsjef i Sverige
Gjeldsberget i eurosonen vokser


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.