Advokatfirmaene Allen & Overy i Luxemburg og Ro Sommernes i Oslo har tirsdag og onsdag sendt brev til styret i riggselskapet Prospector Offshore Drilling. Begge jobber på oppdrag fra Øystein Stray Spetalen-kontrollerte selskaper, skriver Dagens Næringsliv.

Brevene kommer på bakgrunn av hovedaksjonær Bjarne Skeies ønske om å legge til to punkter til den ekstraordinære generalforsamlingen, noe som kan føre til at møtet blir utsatt. Kampen mellom Skeie og Spetalen handler om hvem som blir nye styremedlemmer og styreleder i riggselskapet og dermed hvem som kontroller styrerommet i selskapet.

«Dersom styret beslutter å utsette generalforsamlingen vil dette etter vårt syn utgjøre en ulovlig handling som trolig vil utløse et allment ansvar for styremedlemmene», skriver Spetalens advokater i Allen & Overy.

Avviser mobbing
Spetalen mener det kan få konsekvenser for styreleder Geir Sandvik hvis generalforsamlingen blir utsatt.

- Sandvik har ikke noe grunnlag for å utsette generalforsamlingen, sier Spetalen til DN.

- Det er hans modus operandi i øyeblikket: Han truer og mobber for å prøve å få frem sine synspunkter på den måten. Det er ikke særlig pent, sier Sandvik.

- Vi som sitter i styret må forholde oss til realitetene og få frem alle lovene og reglene som gjelder i saken, sier Sandvik.

Spetalen avviser at han truer og mobber.

- Det er ikke mobbing å på forhånd fortelle at når han jukser i faget, så kan dette få betydelige økonomiske konsekvenser for ham personlig. Det er heller ikke mobbing å minne Sandvik på at han spekulerte bort 50 millioner av aksjonærenes penger på kypriotiske banker, sier han.

Les hele saken i Dagens Næringsliv torsdag

Les også: Slik skal riggspillet skaffe dem nye milliarder

- Pølsekiosken er tom, vi har ikke flere pølser igjen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.