Da det amerkanske finanstilsynet SEC igår tiltalte Rajat K. Gupta for innsidehandel, var det ikke hvilken som helst forretningsmann ble beskyldt for ulovligheter.

Gupta har, i motsetning til de 26 andre som også ble tiltalt i myndighetenes innsideetterforskning, sittet i styrene hos noen av de største selskapene i verden som Goldman Sachs og Procter & Gamble, og fra 1994 til 2003 var han øverste sjef i det anerkjente konsulentfirmaet McKinsey & Co.

McKinsey er et globalt konsulentselskap, som også har et stort kontor i Oslo.

- Et ikon
Gupta var seniorpartner i McKinsey frem til 2007.

- McKinsey er det nærmeste forretningsverden kommer en skriftestol, og han var ypperstepresten, sier Terry Connely ved Ageno School of Business ved Golden Gate University i San Francisco til Bloomberg News.

- De har vært et ikon i konsulentverden nesten siden de ble stiftet, sier han.

Eneste som ikke var landsleder
Gupta er også det eneste medlemmet i Bill & Melinda Gates Foundations rådgivningspanel som ikke har ledet et land eller i det minste har arbeidet for et lands president eller administrasjon.

Gupta har også sittet i rådgivende styrer ved Northwestern University’s Kellogg School of Management, University of Pennsylvania’s Wharton School, Massachusetts Institute of Technology’s Sloan School of Management og Harvard Business School, der han selv gikk.

Les også: Innsideskandale i Goldman Sachs (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.