Flere hundre biler har trolig gått tapt i den massive brannen i et garasjeanlegg utenfor Sola flyplass i Stavanger tirsdag. DNs journalister opplevde brannen på nært hold da de returnerte fra oppdrag i Nordsjøen. Begge hadde parkert i garasjen.

Storbrannen har ikke ført til noen personskader, men deler av parkeringshuset har rast sammen, og onsdag ettermiddag slapp ingen inn i bygget for å se til bilene sine.

Bilbrannen i parkeringshuset på Stavanger Lufthavn Sola gjorde skade på flere hundre biler og brannvesenet jobbet gjennom natten med å slukke.
Bilbrannen i parkeringshuset på Stavanger Lufthavn Sola gjorde skade på flere hundre biler og brannvesenet jobbet gjennom natten med å slukke. (Foto: Tommy Ellingsen)

Blant dem som hadde biler i huset var DNs journalist Morten Ånestad og fotograf Tommy Ellingsen. De ankom Sola med helikopter, etter å ha dekket åpningen av den nye Johan Sverderup-plattformen.

Fotograf Tommy Ellingsen.
Fotograf Tommy Ellingsen.

– Det var veldig mye sort røyk, og vi så først ikke at det var fra parkeringshuset. Jeg tenkte først at det var et fly som hadde kjørt inn i terminalbygningen, eller et helikopterkrasj. Det var det heldigvis ikke, forteller Ellingsen.

I forbindelse med brannen ble all flytrafikk fra Sola lufthavn stanset. Dette medførte blant annet at statsminister Erna Solberg – som også hadde deltatt i åpningen av plattformen – måtte kjøre til Oslo, opplyste hun på Twitter.

Brannvesenet drev fortsatt etterslukking og ingen mannskaper fikk bevege seg inn i bygningen. Deler av parkeringshuset raste sammen under brannen tirsdag kveld.
Brannvesenet drev fortsatt etterslukking og ingen mannskaper fikk bevege seg inn i bygningen. Deler av parkeringshuset raste sammen under brannen tirsdag kveld. (Foto: Tommy Ellingsen)

Ellingsen på sin side, fikk ikke forlate flyplassområdet, men fikk lov til å gå tett nok innpå parkeringshuset til å ta bilder med utstyret han hadde tilgjengelig. Han beskriver brannen som dramatisk.

– Det var helt sinnssykt. Man kunne høre eksplosjonene fra dekk og bensintanker underveis, og det brant voldsomt. Jeg har fotografert branner og nyhetshendelser i 12 år og har aldri sett noe lignende.

Til slutt fant han også en lur måte å komme seg hjem.

– Jeg så at brannvesenet fikk levert pizza. Jeg godsnakket litt med pizzabudet, og fikk lov til å sitte på med dem ut av området.

Han forteller at han fremdeles har en del fotoutstyr stående i bagasjerommet på bilen, som han for øyeblikket ikke har tilgang til.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Skadene etter bilbrannen i parkeringshuset på Stavanger Lufthavn Sola sett dagen derpå. Brannvesenet driver fortsatt etterslukking og ingen mannskaper får foreløpig bevege seg inn i bygningen da det fortsatt er fare for at den raser sammen. Deler av parkeringshuset raste sammen under brannen tirsdag kveld.
Skadene etter bilbrannen i parkeringshuset på Stavanger Lufthavn Sola sett dagen derpå. Brannvesenet driver fortsatt etterslukking og ingen mannskaper får foreløpig bevege seg inn i bygningen da det fortsatt er fare for at den raser sammen. Deler av parkeringshuset raste sammen under brannen tirsdag kveld. (Foto: Tommy Ellingsen)
Tommy Ellingsen var tilbake utenfor parkeringshuset på Stavanger Lufthavn Sola dagen derpå. Brannvesenet driver fortsatt etterslukking og ingen mannskaper får foreløpig bevege seg inn i bygningen.
Tommy Ellingsen var tilbake utenfor parkeringshuset på Stavanger Lufthavn Sola dagen derpå. Brannvesenet driver fortsatt etterslukking og ingen mannskaper får foreløpig bevege seg inn i bygningen. (Foto: Tommy Ellingsen)