Onsdag skrev Dagens Næringsliv om den anonyme krafttraderen Einar Aas (34), som i løpet av tre år har tatt ut 184 millioner kroner i utbytte. Resultatet overrasker konkurrentene.

- Du skal ha sinnsykt mye flaks for å tjene 100 millioner kroner i året på kraftspekulasjon. Jeg kan ikke forstå hvordan det er mulig, sier sier markedsdirektør Håkon Skavikmo i Agder Energi - et kraftkonsern som selv er aktiv på kraftbørsen Nord Pool.

- Jeg skulle gjerne visst hvordan han får det til. Jeg nekter å tro at han har verktøy eller så unik kunnskap at han over så lang tid kan tjene så mye penger, sier Skavikmo til Dagens Næringsliv.

Han sier at han ikke vet hvilke posisjoner Einar Aas har tatt, men at det utrolige resultatet kan skylde at den unge kraftbørsen ikke fungerer perfekt.

- Ganske enkelt
Nord Pool-sjef Torger Lien synes ikke resultatet er så oppsiktsvekkende.

- Generelt kan jeg jo si at dette er ganske enkelt. Hvis kraftprisen ligger på 20 øre og din magefølelse tilsier at den skal opptil 40 øre - og du tar en posisjon på 100 millioner kroner - ja da kan du tjene 100 millioner, sier Lien til Dagens Næringsliv.

- Alle kan gjøre det
Han mener at det i teorien er mulig for alle å oppnå resultater som krafttraderen Einar Aas har gjort.

- Det skal ikke så mye penger til for å kunne starte med kraftspekulasjon. Pansetter du huset ditt, akn du starte. Du begynner med å ta små posisjoner. Og treffer du blink hele vieen, kan du putte gevinsten inn i lotteriet og øke innsatsen betydelig etterhvert, sier Nord Pool-sjefen. Han legger til at kraftmarkedet er et marked for spesialister og at handelen har betydelig risiko.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.