En av toppene i den danske banken Saxo Bank, Lars Seier Christensen, mener eurostyrkingen er er basert på en illusjon og mener valutaen kommer til å feile fordi det ikke finnes en felles finanspolitikk for eurosonen.

- Hele greia er dødsdømt, sier Christenesen i et intervju med Bloomberg News.

- Akkurat nå har vi kommet til en falsk løsning, der folk tror at problemet holdes i sjakk eller er løst. Det er ikke tilfellet i det hele tatt, sier han.

Euroen har steget 8,2 prosent mot dollaren de siste seks månedene, og lå på 1,3711 dollar 1. februar, det sterkeste nivået siden november 2011.

Hadde solgt
Samtidig som at euroen har styrket seg har den negative veksten i Tyskland, Frankrike og Italia vært sterkere enn ventet i fjerde kvartal.

- Jeg hadde solgt euroen på ethvert nivå i nærheten av 1,4, sier Christensen.

Frankrike er blant landene i eurosonen som er svært hardt rammet, og er på randen av sin tredje resesjon på fire år og den høyeste arbeidsledigheten siden 1998.

- En måte å gjøre det på er å bli kvitt noen av de landene som blir ødelagt av å være i eurosonen, og da spesielt de sør-europeiske landene. Folk undervurderer sterkt problemene franskmennene kommer til å få på grunn av dette. Når Frankrike rammes av en omfattende krise er det over. Selv tyskerne kan ikke betale for det, og kommer sannsynligvis ikke til å gjøre det heller, sier Christensen.

Les også: Merkels Europa

Mener euroen er for sårbar (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.