Grekerne sliter med et enormt budsjettunderskudd, og må nå forklare EU-kommisjonen hvordan de skal få økonomien på fote igjen.

Onsdag kom en delegasjon fra EU-kommisjonen og Den europeiske sentralbanken (ECB) til Aten for å diskutere greske myndigheters plan for økonomisk vekst og stabilitet med landets ledere.

– Grekernes problem er så avgjort gresk, som landets statsminister George Papandreou tidligere har sagt, sier rentekomitemedlem Jürgen Stark i ECB.

– Markedet lurer seg selv dersom det tror at andre EU-land vil grave i sine egne lommer for å redde Hellas, sier han i et intervju med den italienske finansavisen Il Sole 24 Ore.

Selv om mange av de 16 landene i eurosonen sliter, er Hellas foreløpig i en særstilling. Statsgjelden tilsvarer 113 prosent av brutto nasjonalprodukt, nesten dobbelt så mye som eurosonens grense på 60 prosent. Gjelda vil trolig nå 125 prosent i år.

Underskuddet på statsbudsjettet i 2009 kom opp i 12,7 prosent, også det skyhøyt over eurosonens grense på 3 prosent.

Greske myndigheter selv karakteriserer underskuddet som en trussel mot nasjonen.

Les også: Vil ikke redde Hellas (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.