Det er volatile tider på Oslo Børs. Aksjekursen spretter opp og ned, og nervene til mange småsparere er i høyspenn.

- Det blir for mye for folk. De rømmer Oslo Børs og nyter solen i stedet, sier John Peter Tollefsen, sekretariatsleder i Aksjonærforeningen.

Helt dødt hos meglerhusene
Tollefsen sier meglerhusene melder at det har blitt helt stille og dødt hos dem, og at småaksjonærene er mye mindre aktive nå enn for noen måneder siden. Han sier sommerværet spiller inn, og at folk heller vil kose seg enn å spenne nervene over en volatil børs.

- De fleste venter litt og koser seg i solen, og det er sikkert fornuftig, sier Tollefsen.

Tallene taler
Forskjellen på børsaktiviteten fra juli ifjor til juli i år er påfallende.

19. juli i fjor satte børsen all-time high på 534,4 poeng. Da var sub-prime et ukjent ord og høykonjunkturen gikk sin seiersgang verden rundt for fjerde året på rad. Det var få skyer på finanshimmelen. Skyer var det derimot over Sør-Norge, som opplevde en av sine verste somre på lang tid.

I dag 24. juli, er Oslo Børs i skrivende stund på 407 poeng, volatiliteten herjer og ordet resesjon er en vanlig gjest i avisspalter. Samtidig skinner solen fra skyfri himmel over Oslo.

Gjennomsnittlig daglig omsetning på Oslo Børs juli 2007 var cirka 8,8 milliarder kroner. Hittil i juli er omsetningen underkant av syv milliarder kroner daglig.

- Det har nok sammenheng med at Oslo Børs var i siget ifjor sommer, og mer volatil i år, sier Guro Steine ved informasjonsavdelingen ved Oslo Børs. Om været spiller inn vil hun ikke spekulere i.

- Ta ferie
Meglersjef i Handelsbanken Ståle Bjørnstad sier folk er avventende, og ikke orker mer av all volatiliteten på Oslo Børs

- Det ser ut som folk lar porteføljen ligge, og nyter været i stedet, sier Bjørnstad.

Bjørnstad sier han er positiv på mellomlang sikt, tallene som kommer inn nå er ikke så verst.

- Det er ikke ofte vi har så godt vær som dette i Norge. Du kan godt ta en pause, sier Bjørnstad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.