Investorer bør holde seg unna 10- og 30-årige amerikanske statsobligasjoner, advarer analytikeren Marc Faber - også kalt Dr. Doom.

Investorlegenden er utgiver av rapporten Gloom, Boom & Doom.

Advarselen kommer etter at Finansdepartementet i USA i går la frem en rapport som viser at Kinas eierskap i amerikansk gjeld har falt til sitt laveste nivå på et år.

Kina ønsker å diversifisere sine enorme utenlandske valutareserver, og vil plassere mer i blant annet Europa og Japan, påbekostning av USA

- Jeg tror inflasjonen etter hvert vil akselerere. Når matvareprisene går opp - og korn har vært veldig sterkt den siste tiden - får du prispress, sier Faber til CNBC.

- Politikk å svekke dollaren
Renten på 10-årige amerikanske statsobligasjoner falt til 2,570 prosent, det svakeste nivået siden mars 2009. Mens den 30-årige obligasjonsrenten falt til 2,719 prosent , det laveste nivået på 16 måneder.

Faber peker på at en svekket dollar er nok en grunn til å redusere beholdningen i landets gjeld.

- Amerikanske dollar vil svekkes, det er amerikanske myndigheters politikk å svekke dollaren for å dempe nedgangen i den amerikanske økonomien, sier Faber til CNBC.

- Kan bli Asias Saudi-Arabia
- Jeg er ikke så ivrig på kinesiske selskaper, jeg er ikke en stor investor i Kina, sier Faber.

Men investorlegenden anbefaler å investere i selskaper som gjør forretninger med Kina, eller valutaer som drar nytte av Kinas vekst.

Men Faber er bullish på India, og mener det er et must for investorer som bygger en portefølje å plassere noen av pengene sine i den sør-asiatiske økonomien.

- Hvis jeg ser på det langsiktige potensialet, så er det en voksende middelklasse, og kapitalismen er nå støttet av alle, og India har noen svært veldrevne selskaper, sier Faber.

I tillegg til de asiatiske kjempene, mener Faber Burma, Kambodsja og Mongolia har et stort potensial.

- Mongolia har potensial til å bli Asias Saudi-Arabia fordi de bare har 2,5 millioner mennesker. Det er stort og ressursrikt land. I Gobi-ørkenen har de kobber, gull , kull og mye mer vil bli funnet i fremtiden, sier investoren som er kjent for forbløffende spådommer i aksjemarkedet.

Det nye demokratiet tiltrekker seg investeringer fra internasjonale gruveselskaper som et resultat av sine uutnyttede ressursreserver og nærhet til Kina.

Les også: - Snart kommer tidenes kjøpsmulighet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.