- Host opp 20 milliarder dollar i betaling for oljesølet i Mexicogulfen. Og gjør det kjapt.

Det er beskjeden det amerikanske Senatets majoritetesleder, demokraten Harry Reid, sendte til BP-sjefen Tony Howard mandag.

Et slikt beløp vil vise gode hensikter, og være et første steg mot å sikre at det ikke blir noen forsinkelser i utbetalingene eller forsøk på å unndra seg ansvaret for skadene, skriver Reid i brevet, ifølge CNN Money.

Skal styres av uavhengig
Men det kan bli vanskelig for BP å etterfølge kravet. For den London-baserte oljegiganten hadde bare syv milliarder dollar i kontanter så sent som 31. mars, ifølge siste redegjørelse. Og selskapet skal i utgangspunktet betale utbytte til aksjonærene i august, selv om styret i dag møtes for å diskutere saken.

Den øremerkede kontoen foreslås håndtert av en uavhengig tredjepart. Og pengene skal gå til opprydningskostnader og kompensasjon til enkeltpersoner og forretninger som er rammet av oljesølet.

Møter Obama onsdag
President Barack Obama besøkte i dag den tilgrisede Gulf-kysten.

Han forsikret beboerne og myndighetene i Mississippi om at de føderale myndighetene vil presse på for sikre at BP betaler erstatning de til som har blitt rammet, som følge av den enorme lekkasjen, ifølge New York Times.

Onsdag møter Obama BP-ledelsen ansikt til ansikt i Det hvite hus.

Les også: Kraftig børsfall for BP

- Oljekatastrofe vil forme USAs miljøsyn

- To år til normalisering i Mexicogulfen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.