Forrige uke holdt investorene pusten mens Oslo Børs rullet ned trappa, og inn i kjelleren. 372 poeng gleder ikke mangt et traderhjerte.

Les også: - Spiral av frykt

Det er sjelden vi ser et så stort fall som det vi så denne uken, for 12,5 prosent nedgang på en uke er hard kost. Ved børsraset i januar falt børsen 7,5 prosent to uker på rad, men ingenting som dette.

Spørsmålet er om neste uke fortsetter ned i sumpen.

- Oslo Børs kan falle mer, sier aksjestrateg Magne Naustvik i Nordea til DN.no.

Rekyl kan komme
"Even a dead cat bounces" sies det i finansverdenen. Det er ment som en metafor for en børs på vei ned, men som hopper litt opp igjen. Selv en død katt spretter litt, om den kastes ned fra stor nok høyde.

Om Oslo Børs er en død katt kan diskuteres, men Naustvik åpner for en mulig rekyl til uken.

- Det er mye usikkerhet, men etter et så stort fall er det ikke umulig at børsen spretter opp igjen, siden det er rimelig å kjøpe, sier Naustvik.

Naustvik sier det er få triggere neste uke, og dermed kan alt skje. Det kommer lite tall fra Norge, men det kommer makrotall fra USA mot slutten av uken.

Ingen panikk
Aksjestrategen sier det ikke er panikk i markedene internasjonalt, og frykt-indikatorene i USA er lavere enn de har vært.

- Det er betryggende, men det betyr også at vi kan ha noe å gå på nedover, sier Naustvik.

Likevel mener han at dette er et godt tidspunkt å kjøpe på, og trekker frem Statoil og Yara som gode kjøp.

- Hvis du tør å kjøpe nå, vil du sannsynligvis se at du gjorde et godt valg når kalenderen viser 31. desember, sier Naustvik.

Alt kan skje
Aksjestrateg Kim Evjenth i Kaupthing, mener neste uke er en åpen bok. Han sier markedet nå er svært nyhetsdrevet, og neste uke kommer det lite tall.

- Det vil være et impulsløp, umulig å si, sier Evjenth.

I tillegg sier han det er tre stormsystemer som er i emning. Været er som alle vet ustabilt, og nettopp været kan forme børsen neste uke.

- Hvis en av de får oljeprisen til å i taket, er vi i gang igjen, sier Evjenth.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.