– Hvem i all verden vil jobbe for et selskap der toppsjefen går ut i offentligheten og erklærer at han er en idiot, spør miljøvernminister Erik Solheim i et intervju med Dagens Næringsliv, lørdag.

Han sikter til toppsjef Erik Haugane i Det norske oljeselskap.

Haugane har ertet på seg en samlet miljøbevegelse etter at han i Dagens Næringsliv klaget på at miljødebatten skremmer kloke hoder vekk fra oljebransjen. En mildt sagt oppbragt miljø- og utviklingsminister går nå hardt ut mot Kjell Inge Røkkes nyinnkjøpte oljetopp.

Miljøvernministeren reagerer spesielt sterkt på at Haugane sier at «det er mer viktig hvordan de som lever i dag har det i de neste dagene og ukene enn hvordan været egentlig er om noen år».

 

– Hvis en leder for et oljeselskap sier at vi nå skal trekke nisselua godt nedover øynene, ikke tenke på barn og barnebarn, og bare la det skure og gå, er det ikke rart at ingen har lyst til å jobbe for ham, sier Solheim.

Statsråden fra SV mener det beste oljebransjen kan gjøre for rekrutteringen er å ta miljøutfordringene på alvor.

– Bruk hver dag og time på å utvikle teknologi som løser miljøproblemene. Da er jeg sikker på at studenter fra NTNU, Universitetet i Oslo og hele landet står i kø for å være med på noe de syntes er utrolig spennende, sier han til DN.

Erik Haugane i Det norske oljeselskap, mener Solheim med sine valg av ord avslører at han egentlig ikke har så gode argumenter.

– Jeg vet ikke helt hvorfor han blir så hissig. Hvis han som minister føler behov for å senke debatten ned til dette nivået, er det vanskelig å få frem poengene. Jeg har lært meg at mengden av utskjellinger og banale forbannelser, er omvendt proporsjonalt med styrken i argumentene, sier Haugane til DN.

Det er ikke første gang Erik Haugane er skeptisk til miljødebatten.
Se DNtvs videoer fra ONS 2010 her for bakgrunn:

- Macondo får minimale miljømessige konsekvenser:

- Absurd at oljeselskaper skulle satse på fornybar energi:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.