Fredriksen sier det ikke er en unaturlig tanke at noen forsøker å statuere et eksempel med ham i Eastern Drilling-saken.

-Jeg har satset mye
- Jeg vil jo tross alt si at jeg har vært med på å bygge opp mye i Norge i denne perioden. Uansett hva folk sier. Jeg har satset mye. Jeg har jo masse virksomheter i Norge, og jeg har skapt mye. Men for min egen del er det ikke mulig å bo der. Det er jo de mange episodene med norske myndigheter. Og så er det jo det samme gamle med formuesskatten. Lever jeg ute, blir jeg mer konkurransedyktig, sier han til Dagens Næringsliv.

Fredriksen sier det vel er noe misunnelse ute og går, og at det er noe han må regen med. Men ser du på det rent økonomiske, er det vesentlig dårligere betingelser i Norge enn i utlandet, og det er dét jeg er opptatt av.

Ikke glemt 1986
Han trekker frem året 1986.

Det var tidenes største økonomiske razzia i Norge med hele 47 tiltalte. John Fredriksen ble beskyldt for både skatteunndragelser og juks. Han satt 113 dager i varetekt før saken falt sammen for politiet.

- Jeg ville jo hjem til Norge igjen, jeg. Det var jo meningen helt til denne saken kom opp i 1986. Den saken holdt jeg på med i fem-seks år, sier Fredriksen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.