Økonomene mener at arbeidsmarkedet fortsetter å overraske positivt, men tror fortsatt at Norges Bank ikke øker renten før i mai.

Nav publiserte torsdag tall som viste at registrert ledighet var 3,2 prosent, og antall ledige og personer på tiltak var omtrent uendret fra desember, justert for sesongsvingninger.

Les også: - Veksten i arbeidsløsheten klart lavere

- Slik konjunkturene er nå, øker ledigheten, men jeg registrerer at økningen er moderat, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm i en kommentar.

Verken DNB Nor Markets eller Sparebanken Møre tror de sterke tallene alene gjør at Norges Bank øker renten i mars.

- Det som slår meg er at det er noe bedre enn ventet. Det ser ut som at arbeidsmarkedet er i ferd med å stabilisere seg. Det er et tegn på at også norsk økonomi er i ferd med å stabilisere seg, og at vi når toppen for ledighet i år, sier sjeføkonom Inge Furre i Sparebanken Møre til TDN Finans.

- Selv om dette tallet er noe bedre enn ventet, har det kommet såpass mange negative tall ute, og BNP-tallene var svake, så jeg tror renten først settes opp i mai, sier Furre.

Nye signaler
Han legger til at tallene som kommer i månedsskifte, detaljhandelen, boligprisene og kredittveksten, også blir viktige for Norges Bank.

- De tallene må være relativt sterke for at renten skal settes opp i mars, sier Furre.

DNB Nor skriver at arbeidsmarkedet "fortsatt overrasker positivt".

"Dette trekker isolert sett i retning av at Norges Bank hever i mars, men vi holder fortsatt en knapp på at hevingen kommer i mai. Dette som følge av svak BNP-vekst i fjerde kvartal, en fortsatt sterk kronekurs og tegn til lavere vekst i boligpriser og kreditt", skriver meglerhuset i en kommentar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.