Set kan skje dersom økonomien trenger ytterligere stimuli.

Det sa sentralbanksjef Ben Bernanke i et intervju på CBS-programmet "60 Minutes" søndag.

- Det er helt klart mulig. Det avhenger av effekten av det eksisterende programmet. Det avhenger av inflasjon, og det avhenger hvordan økonomien ser ut, sa han.

Bernanke mener kritikken rettet mot Feds oppkjøpsprogram er uberettiget.

- Kritikerne som påstår at Fed risikerer å overopphete økonomien og skape inflasjon, vurderer ikke risikoen ved ikke å gjøre noe. Jeg tror inflasjonsfrykten er altfor overdrevet, sa han.

Sentralbanksjefen påpekte at økonomien nå er nær et selvforsterkende nivå, men at arbeidsledigheten samtidig er så høy at den nærmer seg et nivå hvor prisene kan begynne å falle og starte en nedadgående spiral i økonomien. Arbeidsmarkedet utgjør, ifølge ham, hovedrisikoen for en ny nedgang i økonomien.

Bernanke anslår at det kan ta fire til fem år før det amerikanske rentenivået er normalisert rundt 5-6 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.