Den amerikanske finansministeren Timothy Geithner er i Kina for å overbevise dem om at de enorme summene Kina har i amerikansk statsgjeld, er trygge.

- Ingen er mer bekymret enn oss om de fremtidige underskuddene på statsbudsjettet, sa Geithner til pressen på vei til det to dager lange møtet, ifølge Bloomberg News.

Håper på ro
Geithner skal møte den kinesiske statsministeren Wen Jiabao, som i mars oppfordret USA til å garantere for sikkerheten til kinesiske midler plassert i USA.

Kina er den største utenlandske eieren av amerikansk statsgjeld, som hittil i år har hatt den verste utviklingen siden 1977 på grunn av spådommer om ekstremt stor vekst i statsunderskuddet.

- Jeg håper at Geithner kan roe ned nervene våre, sier Yu Yongding, senioranalytiker i det myndighetskontrollerte Chinese Academy of Social Sciences og tidligere rådgiver til sentralbanken.

- Det kinesiske folk er bekymret for sikkerheten for sine utenlandske valutareserver, sier Yu i en e-post til Bloomberg News.

Renten på den amerikanske tiårige statsgjelden ligger nå på 3,74, det høyeste nivået siden midten av november.

Kina har rundt 768 milliarder dollar i amerikanske statspapirer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.