Går USA inn i en resesjon, dras resten av verden med. Norge vil også bli hardt rammet.

Les:Slik rammes Norge ved resesjon

I dag møtte USAs sentralbanksjef Ben Bernanke og finansminister Hank Paulson til en høring i Senatets bankkomité for å diskutere den vanskelige økonomiske og finansielle situasjonen i USA.

Økonomer frykter at USA kan være på vei inn i en resesjon, men Bernanke og Paulson tror ikke det er galt fatt.

Rentekutt er livlinen
De to innrømmer at USAs økonomi er inne i en problemfylt periode og advarer mot tøffe tider, men har tro på at landet vil unngå å havne i resesjon, sa de i torsdagens høring. Utsiktene til økonomisk vekst for 2008 som sentralbanken la frem sent i 2007 kan imidlertid bli nedjustert i månedene som kommer, understreket Bernanke og Paulson.

Det melder CNN Money.

Federal Reserve anslår en vekst på 1,8 prosent i år, men dette vil bli endret neste uke, opplyste Bernanke. De nyeste estimatene fra The Council of Economic Advisors sier at økonomien vil vokse med 2,7 prosent i 2008.

Rentekutt og skatterabatter er tiltak skal holde økonomien oppe, påpekte sentralbanksjefen og finansministeren.

Den siste måneden står Fed bak to solide rentekutt: Først 0,75 prosentpoeng i et hastemøte, fulgt av nye 0,50 prosentpoeng åtte dager senere.

Og enda flere rentekutt kan komme, hvis det blir nødvendig, opplyste Ben Bernanke torsdag.

Les også:Frykter boble i USA

Bush´ redningsplan
USAs president George W. Bush undertegnet onsdag en plan som skal sprøyte liv i den skadeskutte amerikanske økonomien. Den økonomiske vitaminpillen har en samlet verdi på over 900 milliarder kroner.

Mesteparten av midlene, rundt 830 milliarder kroner, skal brukes i år på blant annet skattereduksjoner og investeringsstøtte til bedrifter.

Investorene er skeptiske
Paulson sa i dag at han forventer tregere vekst, men ingen resesjon - til tross for problemene økonomien står overfor.

Bernanke gjentok sentralbankens tidligere uttalelser om at både eiendoms- og arbeidsmarkedet kan stramme til den økonomiske situasjonen ytterligere i USA.

Les også:Boligkrise kostet verden dyrt

Investorene så ikke ut til å bli beroliget av uttalelsene fra Bernanke og Paulson. Etter tre dager på rad med opptur for Dow Jones og S&P 500, faller aksjemarkedene i USA i dag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.