Norsk Hydro har i dag ikke informasjon som skulle tilsi at selskapet må gå gjennom sine konsulentavtaler i forbindelse med sin internasjonale olje- og gassvirksomhet, sier generaldirektør Eivind Reiten til TDN Finans tirsdag.

- Vi vurderer forløpende kvaliteten og innholdet i avtalene. Mine ledere og intern revisjon har ikke gitt meg signaler om at vi har avtaler som er i strid med vårt regelverk, sier Reiten.

Påvirkes ikke
Han tror ikke bråket rundt Statoil vil påvirke Hydros omdømme i Iran.

- Vi føler vi har en veldig klart definert arbeidsoppgave i Iran; det er kvaliteten på det arbeidet som vil avgjøre vår utvikling i landet. Vi føler ikke at dette med våre gode relasjoner til statsoljeselskapet (Nioc) skal skape problemer for oss, sier Reiten.

Norsk Hydro vil ikke spre sin internasjonale olje- og gassvirksomhet ytterligere. Hydro er i dag i Russland, Canada, Mexico-gulfen, Libya, Iran og Angola.

Svakt for aluminium
Markedet både for primæraluminium og bearbeidet aluminium fortsatt er svakt, sa Reiten på et pressemøte tirsdag.

-Vi må fortsatt si at aluminium og bearbeidet aluminium er på den svake siden, med kun få tegn på bedring, sa han.

Samtidig opprettholder Reiten at Hydro Aluminium vil fokusere på lønnsomhet fremover topplinjevekst.

- Vi vil sikre lønnsomhet på området fremfor det jeg vil kalle rask ny vekst, sa Reiten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.