Administrasjonssjef Liv Løberg (60) i Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell innrømmer at hun har forfalsket studiebevis, og at cv-en hennes ikke er korrekt, melder VG.

Torsdag sa hun opp stillingen sin med øyeblikkelig virkning etter å ha blitt konfrontert med opplysninger om sin uriktige utdannelsesbakgrunn. Overfor arbeidsgiveren har hun innrømmet å ha forfalsket studiebevis fra Norges Handelshøyskole, London School of Economics og Queen Mary College i London.

Assisterende helsedirektør Bjørn Guldvog er opprørt over CV-jukset til administrasjonssjef Liv Løberg i Statens Autorisasjonskontor - en tidligere betrodd medarbeider.

- Jeg ble både lamslått, forbannet og sjokkert, sier Guldvog til VG.

Politianmelder
– Vi forbereder nå en politianmeldelse for dokumentforfalskning og for å ha gitt uriktige opplysninger under ansettelsesprosessen. I tillegg er det naturlig at vi også undersøker alt hun har vært involvert i mens hun har jobbet i SAFH. Vi må forsikre oss om at det ikke er noe mer, sier Guldvog til avisen.

Saken er oppsiktsvekkende fordi kontoret hun leder – Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell (SAFH) – er ansvarlig for å godkjenne autorisasjoner til blant annet leger, sykepleiere og tannleger. Det statlige kontoret oppgir selv å ha nulltoleranse for falske dokumenter, og fast rutine er å politianmelde alle forsøk på juks.

Løberg er medlem av fylkestinget i Akershus for Fremskrittspartiet og var vararepresentant til Stortinget i perioden 2001-2005 og er i denne perioden 5. vararepresentant for Frp i Akershus. Hun er gift med Stortingets sikkerhetssjef Gerrit Løberg.

Les mer: Helsesjef sier opp etter forfalskning av studiebevis (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.