Ifjor representerte eiendomsutvikler Espen Pay (50) Oslo kommune i salget av en av Oslos mest attraktive tomter; Sørenga-utstikkeren i Bjørvika. Prisen ble til slutt 940 millioner kroner.

To måneder etter salget dukker Espen Pay opp på eiersiden i det nyetablerte selskapet Sørenga Utvikling as som vant budkampen foran nesen på Norges største boligutbyggere, skriver Dagens Næringsliv.

"Skal ikke være mulig"

Bak Sørenga Utvikling står milliardæren Arne Blystad, entreprenørbedriften Backe Gruppen, boligbyggelaget Usbl og Kristiansand-investoren Jørgen Reme.

- Jeg er sjokkert! Dette skal jo ikke være mulig. Det mildeste man kan si er at dette er uryddig. Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at dette må få etterspill. Vi vil uansett forfølge dette til selger., sier Stein Haugbro i Scandinavian Property Development (SPDE), som var med i budkampen.

I dag frykter Haugbro at personen som ledet salgsprosessen har drevet urent spill, og om alle fikk de samme opplysningene

To uker før det ble kjent at Sørenga Utvikling vant kampen om Sørenga, trakk Espen Pay seg som administrerende direktør i Hav Eiendom. I Hav hadde Pay ledet prosessen med å selge Sørenga-utstikkeren.

To måneder senere blir det inngått en avtale mellom Blystad-systemet og Pay, som innebærer at Pay får kjøpe ti prosent av Sørenga-prosjektet. Dermed har mannen som ledet salgsprosessen på vegne av Oslo kommune, plutselig blitt en av kjøperne.

Ingen forfordeling
Espen Pay legger ikke skjul på at han i dag sitter på eiersiden i Sørenga Utvikling, og at eierandelen er kjøpt fra Blystad.

- Å være en av mange deltagere i en salgsprosess kan ikke være med å avskjære muligheten for å kjøpe seg en andel i prosjektet siden. Det var heller ikke noen begrensning i mitt selskaps avtale med Hav Eiendom om senere økonomisk engasjement i Bjørvika, sier han.

På spørsmål fra DN om noen av interessentene er blitt forfordelt informasjon i salgsprosessen er Pay klar:

- Det kan jeg garantere aldri skjedde. Alle opplysninger gikk gjennom megler, som var Hadrian Eiendom. Alle har fått lik informasjon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.