Myndigheters trykking av penger kan føre til en ny kredittboble, frykter Marc Faber. Han er bedre kjent som Dr. Doom og utgiver av the Gloom, Boom & Doom Report.

Hans råd til markedsaktørene er derfor å kvitte seg med kontanter og obligasjoner, og sette pengene i aksjer.

- Jeg er ultra-bearish på alt, men jeg tror at du kommer bedre ut av det dersom du eier aksjer enn statsobligasjoner, ser Faber, ifølge Bloomberg.com .

Smart å satse på aksjer
Investor Warren Buffet mener i likhet med Faber at aksjemarkedet er stedet å være for tiden.




- Nedtur i oktober, rally i desember

Til Fortune 5. oktober sa Buffet at investorer som kjøper obligasjoner nå "gjør en feil".

- Det er åpenbart at aksjer er billigere enn obligasjoner. Jeg kan ikke forestille meg at noen velger å ha obligasjoner i porteføljen når de kan eie aksjer, sa Buffet.

Veiskille
Faber mener de globale markedene står foran et viktig veiskille. Iløpet av tre måneder vil rentene stige og dollaren vinne terreng.

- Istedenfor at rentene faller, bør de begynne å stige, og istedenfor at dollaren er svak bør den styrkes, sier Faber.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.