Postgården fra slutten av 1800-tallet er et signaturbygg i Kristiansand. Det tidligere hovedpostkontoret ble for få år siden kjøpt av Entra Eiendom og åpnet etter en omfattende ombygging i 2004 et kjøpesenter med 13 forretninger over to plan.

Entra Eiendom har etter det Dagens Næringsliv forstår helt siden åpningen slitt med driften, og sist uke skrev Fædrelandsvennen at bygget er solgt for mellom 90 og 100 millioner kroner til grupperingen som i eiendomskretser i sørlandsbyen går under kallenavnet firerbanden , nemlig Kurt Mosvold, Ivar Mjåland, Steinar Bruskeland og Jon Bjørgum.

Ikke annonsert
Postgården ble ifølge DN aldri annonsert i regions - eller riksavisene. Og byens mange og pengesterke eiendomsinvestorer ble aldri invitert til å komme med bud.

En av dem er Trond Willy Wilhelmsen i Realia Utvikling.

- Jeg fikk sjokk og trodde ikke det jeg leste. Jeg har flere ganger sagt til Entra Eiendom at jeg er interessert. Det er helt utrolig at et statsselskap kan operere på den måten. Det er uforståelig, rett og slett, sier Wilhelmsen til DN.

Flere andre investorer sier de helt åpenbart ville vurdert eiendommen om de hadde fått muligheten.

Akershus Eiendom sto for salget. Megler Simen Torgersen vil ikke kommentere salgsprosessen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.