Kjell Inge Røkke skriver i likhet med investorguru Warren Buffett årlige brev til sine aksjonærer hvor det siste året oppsummeres på en personlig måte.

I aksjonærbrevet for 2011 bruker Kjell Inge Røkke mye plass til å hylle Aker-sjef Øyvind Eriksen. Samtidig innrømmer han at verdiutviklingen i Aker ikke har vært så bra som han har ønsket.

«Å kjøpe Aker-aksjen er som å kjøpe en bil med 268 hestekrefter til prisen for en med 155 hestekrefter. Med på kjøpet får du mye drivstoff og ekstrautstyr. Jeg forsøker ikke å være bruktbilselger, men forklare at Akers aksjekurs er lav i forhold til underliggende verdier», skriver Røkke. Han viser til at selv om den verdijusterte egenkapitalen i Aker er på 268 kroner per aksje, er børskursen kun på 155 kroner.

Svakere utvikling enn Børsen
«Prinsipielt har markedet rett, men i dette tilfellet mener jeg at Aker-aksjen er for lavt priset», skriver Røkke.

Med to-tredeler av aksjene blir tilliten til meg et viktig premiss for tilliten til Aker.

«Sannheten er at Aker-aksjen har hatt en svakere utvikling enn OSEBX i de tre årene jeg har vært styreleder etter «comeback» i desember 2008. I denne perioden hadde det vært bedre å putte pengene i et indeksfond enn å investere i Aker-aksjer. Dette inspirerer til å levere bedre», skriver Røkke.

- Jeg er også en del av årsaksbildet
«Årsakene til kursutviklingen i de senere år er flere. Jeg er også en del av årsaksbildet. Med to-tredeler av aksjene blir tilliten til meg et viktig premiss for tilliten til Aker. Jeg er ydmyk for dette. En ting er jeg sikker på: Jeg har gjort mer rett enn feil de siste årene, men den største feilen jeg ville ha gjort, er ikke å lære av feilene. Partnerskapet med Øyvind er bygget på denne lærdommen – på godt og ondt», skriver Røkke.

Røkke vier store deler av brevet til Aker-sjef og konstituert konsernsjef i Aker Solutions, Øyvind Eriksen. I en anektode forteller han om hvordan de to parhestene arbeider sammen: