Eiendomsmegler Miguel V. Sørholt (54) bekrefter at ledelsen i Privatmeglerkjeden har sagt opp hans franchiseavtale, men ser ingen grunn til å akseptere oppsigelsen, skriver Dagens Næringsliv.

I stedet svarer Sørholt med å varsle søksmål mot Privatmegleren as.

- Jeg har ikke gjort noe galt, sier Miguel Sørholt.

Sørholt driver i dag det kjedekontoret som har størst omsetning, Privatmegleren Residence på Skøyen i Oslo.

Kastes ut
Ifølge administrerende direktør Grethe Wittenberg Meier stemmer det, slik Finansavisen skrev tirsdag, at Sørholts franchisekontrakt som utløper 1. oktober ikke vil bli fornyet.

– Vi sier opp kontrakten grunnet mangel på ønske om langsiktighet fra Miguel Sørholts side, sier Meier til DN.

«Meningsløst»
Sørholt har imidlertid ingen ambisjoner hverken om å forlate Privatmegleren eller selge aksjeandeler.

Han sier han mottok beskjeden om oppsigelse 15. mars, to dager etter at han hadde vært i møte med kjede-ledelsen for å forlenge avtalen.

Oppsigelsen inneholdt ifølge Sørholt ingen begrunnelse. Utsagnene om mangel på langsiktighet kom ifølge Sørholts advokat, Johannes Andersen i Steenstrup Stordrange, først senere.

– Jeg lever jo av tillit i markedet. Jeg kan ikke la det bli stående at jeg ikke er langsiktig. Jeg har holdt på i 25 år og har som målsetting å fortsette, sier Sørholdt til DN.

Hvilke konsekvenser saken får for de ansatte i Privatmegleren Residence er foreløpig uklart.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.