Klokken 08.33 på morgenen onsdag 14. juni 2006, ringte aksjemegler Per-Robert Jacobsen til investoren Ole Aunaas fra en telefon i møterom 6B i meglerhuset Pareto Securities lokaler i Oslo.

Samtalen skulle egentlig ikke blitt tapet, men ved en feil ble både denne og flere andre samtaler på telefonen tatt opp. Økokrim fikk først tak i opptakene i januar i år.

Lydopptaket ble spilt av i Oslo tingrett torsdag.

- Må ta ned risikoen
I opptaket nevner Jacobsen blant annet at han har lagt ut et rykte, og at det skal komme en sak på nettavisen NA24 om ryktet.

Ni minutter tidligere, klokken 08.24, hadde Jacobsen sendt en sms-melding til journalisten Thomas Gulbrandsen i NA24.

«Hei sjef. To utenlandske aktører forhandler om å kjøpe Sinvest. Snakker om bud på 130-135. Dette har du ikke fått av meg», skriver Jacobsen i SMS-en.

I telefonsamtalen med Aunaas ni minutter senere sier Jacobsen at "jeg har snakket med en kar jeg kjenner. Jeg har bare lagt ut litt rykter... Det kommer på på trykk på NA24 etterpå, om det".

Videre sier Jacobsen at "jeg har ikke noe mer firm, så jeg må ta ned risikoen".

Aunaas svarer at "ja, det begynner å bli vel mye aksjer".

- Kan hypotetisk være Sinvest
I samtalen kommer det imidlertid ikke frem hvilket selskap der er snakk om.

- Hva var tema for samtalen, spør aktor Hans Christian Koss.

- Det kommer ikke helt frem, svarer Jacobsen.

- Du klarer ikke å rekapitulere?

- Vi snakker ikke om noe spesifikt. Det står ikke, sier Jacobsen og viser til utskriften av samtalen.

- Det vet jeg, svarer Koss. Kan det være Sinvest?

- Det kan hypotetisk være Sinvest, men det kan også være andre selskaper, svarer Jacobsen.

Ble aldri en sak
På spørsmål om hvem det var han kjente i NA24, bekrefter Jacobsen at Thomas Gulbrandsen er den eneste han kjente i nettavisen.

NA24 publiserte imidlertid aldri noen artikkel om Sinvest basert på opplysningene fra Jacobsen. På formiddagen samme dag svarte Gulbrandsen på sms til Jacobsen at han ikke kom til å benytte seg av tipset.

Allerede dagen før, tirsdag 13. juni 2006, hadde nettavisen aviseen publisert en artikkel der det fremgikk at Sinvest-aksjen steg på oppkjøpsrykter.

Dagen etter, torsdag 15. juni, trykket også Dagens Næringsliv en artikkel der det fremgikk at aksjen gikk på bakgrunn av oppkjøpsrykter.

Fredag 16. juni sendte Sinvest ut en børsmelding om at største aksjonær i selskapet, Bjarne Skeie, hadde solgt sin aksjepost på 33,74 prosent til indiske Aban.

Les også: Full krangel om lydopptak (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.