Ti år etter den katastrofale fusjonen mellom AOL og Time Warner, beklager toppsjefen Jerry Levin hva han gjorde.

Gerald "Jerry" Levin var toppsjefen som solgte mediegiganten Time Warner til internettselskapet America Online (AOL) i bytte mot AOL-aksjer. Den katastrofale 164 milliardersdealen ble gjort i 2000 ble gjort like før dotcom-boblen sprakk på en tid da internettoppkomlingen America Online var verdt to og en halv gang det gamle mediekonglomeratet Time Warner.

- Jeg hadde den tro at internett ville ta over alle eksisterende bedrifter og etablere et nytt format, forklarer Levin fusjonen i et intervju på CNBC.

Jeg var ansvarlig
Fusjonen var katastrofalt dårlig for Time Warner. Dotcom-boblen sprakk og i årene etter fusjonen falt verdien av America Online kraftig, noe som førte til store nedskrivninger for AOL Time Warner. I 2002 la selskapetfrem et underskudd på 99 milliarder dollar - det var det største tapet i historien for noe selskap på den tiden.

Ti år etter fadesen står Jerry Levin frem og beklager hele handelen. I et intervju med tvkanalen CNBC tar han et oppgjør med fusjonen, ifølge Financial Times.

- Jeg ledet århundrets verste deal, tydeligvis, og jeg tror det er tid for de som var involvert i selskaper å stå frem og si: Vet du hva, jeg alene er ansvarlig for det, sa Levin.

- Jeg var ansvarlig. Jeg er virkelig veldig lei meg for smerten, lidelsen og tapene jeg forårsaket. Jeg tar ansvaret. Det var ikke styrets feil, ikke mine kollegaer i Time Warner. Det var ikke bankenes eller advokatenes feil... Det var ikke Steve Case (tidligere sjef for AOL, red anm.), sa Levin.

Kritiserer finans-topper
I intervjuet ber Levin også andre toppsjefer følge hans eksempel i kjølvannet av finanskrisen.

- Hvor er det oppegående lederskapet som tar ansvar for hva som skjedde og gjør noe med det?, spør Levin. Han mener lederne i Citigroup, AIG og General Electric har samme problem som han hadde i Time Warner og at også de må stå frem og ta ansvar for finanskrisen.

- Det gjelder ikke bare de tre nevnte selskapene, men la oss høre offentlig fra Lehman Brothers, Bear Stearns, Merrill Lynch osv osv, sa Levin i intervjuet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.