Samme dag som Petter Stordalen arrangerer sin første av tre åpningsfester på det ferske luksushotellet på Tjuvholmen i Oslo, fikk han en anmeldelse i Dagens Næringsliv som viser at hotellet har langt igjen å gå.

Les også: Ranet på Tjuvholmen

- Anmeldelser er ekstremt viktig, fordi det sier noe om opplevelsene de har, sier Petter Stordalen etter å ha blitt anmeldt av tre riksaviser siden hotellet åpnet for gjester og pressen i midten av forrige uke.

- Når man går inn og ser på en anmeldelse må man se: Hva er det de skriver. Og det som er gjennomgående er at alle sier at produktet er fantastisk. Vi fikk jo full score på rommet. Og så var var det endel på serviceleveransen og så var det endel ting på noe annet, og det tar vi konsekvensen av, sier Stordalen gjennom støyende festforberedelser.

- Vi vet at smaken er som baken. Noen synes det er for mange med syv puter. Noen vil bare ha fire puter. Noen synes kunsten er helt rå og andre synes den er litt frekk. Men sånn skal det være, ler Stordalen i telefonen.

Generalprøve
Han medgir likevel at hotellet foreløpig ikke lever opp til forventningene.

- Det er litt sånn: Ok, generalprøven der leverte vi ikke helt sånn som forventet, selv om de kom veldig tidlig. Det er første gang vi har fått anmeldelsene før vi har åpnet. Vi har jo åpningsfest i dag. Det kom litt som julekvelden på kjerringa. Men vi bretter opp ermene og justerer de tingene de ikke var fornøyd med.

Dagens Næringslivs anmelder var lite fornøyd med å bli avkrevd full pris for oppholdet. Han mente selve rommet fortjente full uttelling, men renholdet fikk gjennomgå. En kjempeskitten hånd ble resultatet etter å ha trukket hånden over toppen av skapet.  

- Byggrenhold er sånn av vi vasker ned bygget en fire-fem ganger for å få det ordentlig rent. Men så er det et ventilasjonssystem som skal kjøres inn og testes. Så skal det henges opp et bilde, og så skal det borres et nytt skap, så det er masse ting. Og det tar noen dager. Normalt kommer disse som anmelder etter åpningsfesten. Men vi skal selvfølgelig levere mye bedre enn det de opplevde.

Gjør om frokosten
DNs anmelder hadde også svært kritiske bemerkninger til at det var lite som var inkludert i frokosten. Om gjesten ønsket egg, bacon eller vaffel kostet dette fra 25 til 50 kroner per enhet.

- Når vi leste tilbakemeldingen i dag fra DN, så tar vi det på alvor. Da har vi morgenmøte. Da vedtar vi endringer. Da endrer vi på frokosten. Det betyr at ikke fra idag, men fra i morgen, så er endringen på plass. Da er det en frokostmeny som er standard uten ekstra kostnader. Du skal få bløtkokt, omelett, speilegg, bacon. Du skal ikke betale en eneste krone, nærmest roper Stordalen i telefonen før han sier:

- Jeg er enormt stolt av produktet og menneskene.

Ifølge hotelleieren er det den hektiske aktiviten mot slutten som har gjort at ikke alt har blitt som planlagt.

- Men det er sånn i en sinnsyk hektisk innspurt så er det alltid innkjøringsproblemer. Så bare gi oss litt tid, så skal vi vise at vi både kan og vil levere et produkt som står til forventningene. Her er det masse mennesker, noen av de beste vi har, som har stått på 24/7 bare for å bli ferdige med bygget. De hang opp bilder til helt inntil for noen timer siden, sier han og forsikrer at det ikke er ambisjonene det står på.

- I vår bar kjøper vi en 150 til 200 kilos isblokk. Vi sager den opp med motorsag. Vi hakker isbitene i baren for hånd. For å være annerledes. For å få en isklump som er unik. Jeg sier ikke at det er lett, men ambisjonen vår er der.

Ønsket m+, fikk g
- Stemningen på The Thief er mere peppet enn noensinne. Det er litt som å komme hjem med karakterboken. Så skal du levere den til moren og faren din. Du hadde jobbet jævlig hardt for en "M +" og så ble det bare en g. Da tenker du at nå må jeg faen meg ta meg sammen, sier han.

- Men burde det ikke vært klart? Dere inviterte jo til pressevisning med overnatting 9. januar?

- Da sa vi til de som bodde her at det var før åpningen. Det gikk jo håndverkere rundt her. Vi hadde akkkurat fått overlevert hotellet, og da er det alltid endel innstillinger som må kjøres inn. Vi har endel miljøstyring på lyset og sånt noe, og de tingene har ikke vært helt på plass fra vi begynte. Det er drift og anlegg som skal kjøres inn, og derfor har vi det vi kaller en soft-åpning, hvor vi booker endel gjester, og justerer kursen underveis, forklarer han.

Men han er ikke helt uaffisert av kritikken.

- Jeg skal innrømme at det gjør litt vondt.

Best på fest
I kveld ønsker hotellkongen 150 gjester velkommen. Hvem som kommer og hvem som opptrer er hemmelig.

- Vi røper ingenting. Men la meg si én ting: På fester, der har jeg lang erf#229. Hvis DN skal anmelde festen tror jeg alt dårligere enn "M" der vil gjøre meg skuffet, ler Stordalen.

Etter å ha avviklet landets mest kjent 16. maifest i en årrekke har han mye å leve opp til.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.